سوئیچ های unmanaged و سوئیچ های Managed


سوئیچ های شبکه مدیریت شده و مدیریت نشده به طرق مختلفی از جمله کنترل و هزینه متفاوت هستند. سوئیچ های مدیریت شده از کنترل گرانول بیشتری پشتیبانی می کنند، اما سوئیچ های مدیریت نشده قیمت پایین تری دارند.

سوئیچ های مدیریت شده توانایی بیشتری نسبت به سوئیچ های مدیریت نشده دارند، اما برای استفاده حداکثری از آنها به یک مدیر یا مهندس ماهر نیز نیاز دارید. سوئیچ مدیریت شده امکان کنترل بهتر شبکه ها و فریم های داده در حال حرکت در آنها را فراهم می کند. از سوی دیگر سوئیچ های مدیریت نشده، دستگاه های متصل را قادر می سازند تا در ابتدایی ترین شکل خود با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

در ادامه، سوئیچ های مدیریت شده یا Managed Switch را با سوئیچ های مدیریت نشده یا unmanaged Switch مقایسه می کنیم.

 

تعریف سوئیچ های مدیریت نشده


سوئیچ های مدیریت نشده برای تعیین پارامترهایی مانند نرخ داده و استفاده از حالت half-duplex یا full-duplex از پورت های خود مذاکره یا autonegotiated استفاده می کنند. 

سوئیچ های مدیریت نشده یک جدول آدرس کنترل دسترسی رسانه (MAC) را حفظ می کنند. این جدول آدرس های مک یاد گرفته شده به صورت پویا و پورت سوئیچ مربوطه را که آدرس MAC در آن آموخته شده است، ردیابی می کند. گنجاندن جدول آدرس MAC به این معنی است که سوئیچ های شبکه مدیریت نشده یک دامنه برخورد جداگانه در هر پورت ارائه می دهند.

تصادم زمانی اتفاق می افتد که دو دستگاه در یک دامنه سعی می کنند دقیقاً همزمان داده ها را ارسال کنند. اگر این اتفاق بیفتد، سوئیچ هر دو بسته را رها می کند و دستگاه های پایانی مجبور به ارسال مجدد می شوند. دامنه برخورد یک مرز در لایه 2 OSI یا لایه شبکه است که در آن دستگاه ها می توانند یک فریم پخش ارسال کنند و به همه دستگاه های موجود در بخش مذکور دسترسی پیدا کنند.

سوئیچ های unmanaged و سوئیچ های Managed1

(ساختار سوییچ مدیریت نشده)

تعریف سوئیچ های مدیریت شده


سوئیچ های مدیریت شده به کاربران این امکان را می دهند که هر پورت سوئیچ را با هر تنظیماتی ست کنند و به آنها امکان مدیریت، پیکربندی و نظارت بر شبکه را از طرق مختلف می دهد. آنها همچنین کنترل بیشتری بر نحوه انتقال داده ها در شبکه و اینکه چه کسی می تواند به آن داده دسترسی داشته باشد، ارائه می دهد.

سوئیچ های مدیریت شده به طور کلی پروتکل مدیریت شبکه ساده (SNMP) را ارائه می دهند، که به کاربران امکان می دهد وضعیت سوئیچ و پورت های سوئیچ جداگانه را نظارت کنند و آمارهایی مانند حجم ترافیک، خطاهای شبکه و وضعیت پورت را ارائه می دهند. مدیران شبکه می توانند این داده ها را در طول زمان ردیابی کرده و از آن برای عیب یابی و اهداف ظرفیت شبکه استفاده کنند.

پورت های سوئیچ مدیریت شده را می توان به عنوان ترانک یا trunks پیکربندی کرد و این عنوان فرآیندی است که فریم های داده را با شناسه VLAN برچسب گذاری می کند و چندین فریم VLAN را در یک پیوند واحد منتقل می کند. پورت های Trunk معمولاً برای اتصال دو سوئیچ به یکدیگر یا برای اتصال سوئیچ به سرور VM که نیاز به دسترسی به چندین VLAN دارد استفاده می شود. ادمین ها همچنین می توانند به طور مجازی چندین پورت را با هم ترکیب کنند تا پیوندهای انبوه پورت را ایجاد کنند که با سرعت دو، چهار و هشت برابر سرعت یک پیوند واحد انتقال می یابد.

در نهایت، سوئیچ های شبکه مدیریت شده معمولاً دارای یک کنسول قابل دسترسی از راه دور - خط فرمان یا رابط وب - هستند تا مدیران را قادر سازد که تغییرات پیکربندی یا تنظیمات را از مکان های مختلف انجام دهند.

سوئیچ های unmanaged و سوئیچ های Managed2

(ساختار سوییچ مدیریت شده)

سوئیچ های مدیریت شده و مدیریت نشده چه تفاوت هایی دارند؟

همانطور که از نام آنها پیداست، یکی از تفاوت های کلیدی بین سوئیچ مدیریت شده و مدیریت نشده در رویکرد آن نهفته است. یک سوئیچ شبکه مدیریت شده انعطاف پذیری را برای مدیر شبکه برای کنترل، مدیریت و اولویت بندی ترافیک LAN فراهم می کند. با این حال، یک سوئیچ مدیریت نشده مانند یک سوئیچ plug and play عمل می کند که به دستگاه های روی LAN اجازه می دهد تا بدون دخالت کاربر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. نکات زیر به شما در درک سایر نکات کلیدی بین این دو سوئیچ شبکه کمک می کند:

آزادی پیکربندی:

سوئیچ های مدیریت شده به کاربران امکان مدیریت، پیکربندی و همچنین نظارت بر LAN را می دهند. آنها به کاربران اجازه می‌دهند شبکه‌های محلی جدید ایجاد کنند و دستگاه‌های کوچک‌تر را جدا کنند و به کاربران کمک کنند تا ترافیک را به طور مؤثر مدیریت کنند. سوئیچ های شبکه مدیریت شده دارای ویژگی های پیشرفته ای هستند که به کاربران امکان می دهد در صورت خرابی دستگاه یا شبکه، داده ها را بازیابی کنند. آنها همچنین اجازه بازیابی اطلاعات را می دهند.
استفاده از سوئیچ های مدیریت نشده ممکن است آسان باشد، اما با یک پیکربندی ثابت همراه هستند، به این معنی که نمی توانید تغییراتی در شبکه ها ایجاد کنید. به همین دلیل است که بیشتر برای کسب و کارهایی که تبادل داده محدود دارند استفاده می شود.

مدیریت اجرایی:

سوئیچ های شبکه مدیریت نشده سوئیچ های نوع plug and play هستند. آنها سرویس های QoS داخلی دارند که راه اندازی و کاربرد آسان آنها را تضمین می کند. با این حال، سوئیچ های شبکه مدیریت شده به شما امکان می دهند با اولویت بندی کانال ها، عملکرد را مدیریت کنید. از پروتکل هایی مانند پروتکل مدیریت شبکه ساده (SNMP) برای نظارت بر عملکرد شبکه اترنت تمام دستگاه های متصل به شبکه LAN استفاده می کند. سوئیچ مدیریت شده همچنین از SNMP برای تجزیه و تحلیل عملکرد فعلی دستگاه ها در شبکه از طریق یک رابط گرافیکی قابل درک استفاده می کند. علاوه بر این، SNMP امکان مدیریت از راه دور دستگاه ها و شبکه متصل را بدون نیاز به مداخله فیزیکی روی سوئیچ فراهم می کند.


ویژگی های امنیتی:

سوئیچ های مدیریت نشده دارای ویژگی های امنیتی اولیه مانند پوشش درگاه قفل شونده هستند که امنیت اولیه را تضمین می کند و به جلوگیری از هر نوع دستکاری مستقیم در دستگاه کمک می کند. با این حال، سوئیچ های شبکه مدیریت شده مجهز به ویژگی های پیشرفته ای هستند که به شناسایی تهدیدهای فعال و خاموش کردن به موقع آنها کمک می کند و از داده ها و کنترل محافظت می کند.

هزینه ها:

سوئیچ های شبکه مدیریت نشده در محدوده قیمت مقرون به صرفه در دسترس هستند، در حالی که سوئیچ های مدیریت شده به دلیل ویژگی های پیشرفته خود در محدوده قیمت بالاتری در دسترس هستند. 

در تصویر زیر تفاوت بین سوئیچ های مدیریت شده و مدیریت نشده را می توانید مشاهده کنید.

سوئیچ های unmanaged و سوئیچ های Managed3

نحوه انتخاب بین سوئیچ شبکه مدیریت شده و مدیریت نشده

پس از خواندن این مطالب، ممکن است اهمیت انتخاب سوئیچ شبکه مناسب را که الزامات حوزه فناوری اطلاعات شما را برآورده می کند، درک کرده باشید. با این حال، نکات زیر به شما کمک می کند تا تصمیم درستی با پاسخ به سوالات زیر بگیرید:

مقیاس پذیری:

آیا انتظار می رود کسب و کار و شبکه در آینده رشد کنند؟ اگر بله، شاید ممکن است به چند سوئیچ شبکه مدیریت شده نیاز داشته باشید که به صورت دستی قابل تنظیم هستند و امکان مقیاس پذیری را فراهم می کنند.


عملکرد و سرعت:

اگر یک کسب و کار راه اندازی کرده اید و می خواهید سرمایه گذاری های اولیه را به حداقل برسانید، سوئیچ مدیریت نشده گزینه بهتری است. با این حال، اگر مجبور به انتقال حجم زیادی از داده ها به طور منظم هستید، سوئیچ های مدیریت شده می توانند این کار را انجام دهند.


امنیت:

اگرچه داده های محدودی در سراسر شبکه منتقل می شود، ممکن است اطلاعات حساس باشد و شما نمی خواهید دستکاری شود. در این مورد سوئیچ های مدیریت شده بهترین گزینه هستند.

 

برای ارسال نظر نیاز است وارد شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید

نظرات (0)