معرفی روتر و انواع آن


روتر یک دستگاه فیزیکی یا مجازی کار اینترنتی است که برای دریافت، تجزیه و تحلیل و ارسال بسته های داده بین شبکه های کامپیوتری طراحی شده است. یک روتر آدرس IP مقصد یک بسته داده معین را بررسی می‌کند و از هدرها و جداول ارسال برای تصمیم‌گیری بهترین راه برای انتقال بسته‌ها استفاده می‌کند. 
انواع مختلفی از روترها وجود دارد، اما بیشتر روترها داده ها را بین LAN (شبکه های محلی) و WAN (شبکه های گسترده) منتقل می کنند. 
همچنین روترها که به عنوان پلیس ترافیک شبکه عمل می کنند، وظیفه هدایت انواع مختلف شبکه ها را برای حفظ بهترین مسیرهای انتقال در جاده های خود دارند. اگر شبکه را هسته ارتباط جهانی بنامیم، پس روتر قلب آن هسته است. 

برای دیدن روترهای مختلف با گارانتی در سایت ما، روی این متن کلیک کنید.

چرا روتر؟

یک روتر در مقایسه با سایر دستگاه های شبکه مانند هاب، سوئیچ و غیره توانایی بیشتری دارد، زیرا این دستگاه ها فقط قادر به اجرای عملکردهای اساسی شبکه هستند. به عنوان مثال، هاب یک دستگاه شبکه اصلی است که عمدتا برای ارسال داده ها بین دستگاه های متصل استفاده می شود، اما نمی تواند چیزی را با داده های انتقال دهنده تجزیه و تحلیل یا تغییر دهد. از طرفی روتر قابلیت تحلیل و اصلاح داده ها را در حین انتقال از طریق شبکه دارد و می تواند آن را به شبکه دیگری ارسال کند. به عنوان مثال، به طور کلی، روترها امکان اشتراک گذاری یک اتصال شبکه واحد را بین چندین دستگاه فراهم می کنند.

انواع مختلف روترها در طی سال ها به وجود آمدند تا نیازهای کاربران در مقیاس های مختلف برآورده کنند. پنج نوع اصلی روتر در بازار با توجه به دسته برنامه وجود دارد که عبارت اند از: 

       - روترهای سیمی یا wired routers
       - روترهای بی سیم یا wireless routers
       - روترهای هسته یا core routers
       - روترهای لبه یا edge routers
       - روترهای VPN یا VPN routers

روترهای سیمی

یک روتر سیمی مستقیماً از طریق کابل به رایانه متصل می شود. یک پورت برای اتصال مودم برای دریافت بسته های اینترنت استفاده می شود و پورتی دیگر برای توزیع بسته های اینترنت پردازش شده به کامپیوتر متصل می شود. یکی از کلاسیک ترین روترهای سیمی، روتر پهن باند اترنت است. این روترها از فناوری ترجمه آدرس شبکه (NAT) پشتیبانی می‌کنند که به چندین رایانه اجازه می‌دهد تا در روترهای سیمی به یکدیگر متصل شوند تا یک آدرس IP واحد را به اشتراک بگذارند. روترهای سیمی از فایروال های (SPI) استفاده می کنند تا ارتباط بین رایانه های درون شبکه را برای اهداف امنیتی فراهم می کنند. 

روترهای بی سیم

روترهای بی سیم یک سیگنال بی سیم در خانه یا محل کار شما ایجاد می کنند. بنابراین، هر رایانه شخصی در محدوده روترهای بی سیم می تواند آن را متصل کرده و از اینترنت شما استفاده کند.
برای اینکه روترهای بی سیم خود را ایمن کنید، فقط باید آن را با رمز عبور ایمن کنید یا آدرس IP خود را دریافت کنید. سپس، با شناسه کاربری و رمزهای عبوری که همراه روتر شما ارائه می شود، وارد روتر خود می شوید. 

به تعریف دیگر، روتر بی سیم دستگاهی است که ارسال و مسیریابی بسته های شبکه بی سیم را فعال می کند و به عنوان یک نقطه دسترسی در یک شبکه محلی عمل می کند. این دستگاه بسیار شبیه یک روتر سیمی عمل می کند، اما به جای سیم از سیگنال های رادیویی بی سیم استفاده می کند تا در داخل و با محیط های خارجی شبکه ارتباط برقرار کند. 

روتر سیمی در مقابل روتر بی سیم

روترهای سیمی نسخه‌های قدیمی‌تری از روترها با اتصالات کابلی در دو انتها برای دریافت و توزیع بسته‌های داده هستند. روترهای بی سیم که داده ها را مستقیماً از طریق سیگنال های رادیویی به رایانه ها و سایر دستگاه های الکترونیکی منتقل می کنند، پیشرفته تر هستند.

روتر های edge یا لبه

همانطور که از نام آن پیداست، یک روتر لبه در لبه یا مرز یک شبکه قرار دارد که معمولاً به شبکه یک ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP)  یا سازمان دیگری متصل است و بسته ها را در چندین شبکه توزیع می کند، اما نه در همان شبکه.  روترهای لبه می توانند سیمی یا بی سیم باشند و وظیفه آنها این است که شبکه شما را در ارتباط صاف با سایر شبکه ها نگه دارند. علاوه بر این، روتر لبه می تواند به روتر اصلی متصل شود.

روترهای هسته 

روتر هسته ای نوعی روتر کامپیوتری بسیار قدرتمند است که در شبکه های کامپیوتری بزرگ استفاده می شود. این سریع‌ترین، قوی‌ترین و گران‌ترین کلاس روتر موجود است. یک روتر اصلی در قلب یک شبکه قرار دارد و جریان بسته های داده را در داخل شبکه مدیریت می کند و اغلب برای اتصال به روترهای کمتری متکی است.

روتر لبه در مقابل روتر هسته ای

روترهای لبه در مرزهای یک شبکه قرار دارند و بسته ها را در چندین شبکه توزیع می کنند و ارتباط بین چندین شبکه را حفظ می کنند. در حالی که روتر اصلی در همان شبکه کار می کند و مقادیر زیادی داده را با حداکثر سرعت انتقال می دهد.

روتر VPN

به طور کلی، یک روتر VPN را می توان به عنوان یک روتر معمولی گیگابیت دید که نرم افزار مشتری VPN روی آن نصب شده است. هر دستگاهی که به روتر VPN متصل می شود در هر زمان توسط VPN محافظت می شود. خواه خانه، محل کار یا شرکت شما باشد، روترهای VPN می توانند مزایای بی شماری از اتصالات VPN را برای همه دستگاه ها به ارمغان بیاورند. 

برای ارسال نظر نیاز است وارد شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید

نظرات (0)